Mentor Coaching Practicum

„De la competență la încredere”

Obține CCE Units sau orele de mentoring necesare pentru ACC sau PCC cu ajutorul programului de practică și mentorat în doar 45 zile

La finalul programului vei avea siguranța că te vei descurca cu brio în orice sesiune de coaching vei intra

Cu o vastă experiență de leadership

Format:

4 sesiuni lunare a câte 1 oră și 30 minute fiecare

Registered Mentor Coach

Cu o vastă experiență de leadership

Registered Mentor Coach

Format:

4 sesiuni lunare a câte 1 oră și 30 minute fiecare

Acest program este pentru tine dacă

 • Ai absolvit o școală de Coaching și ai nevoie să te acreditezi pe nivelurile ACC sau PCC, conform International Coach Federation, acumulând orele necesare de mentoring. Acumulezi 6 ore de mentoring pe lună.
 • Ești deja coach certificat și vrei să te pregătești pentru reacreditare și să acumulezi CCE Units. Acumulezi 6 CCE Units pe lună (Core Competences) .
 • Vrei să întelegi mai bine competențele de coaching, să descoperi perspective și metode noi pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de coach.
 • Vrei să ai acces la practică continuă alături de alți coachi, contribuind la creșterea comunității de coachi din România.

Cine suntem

Suntem coachi pasionați cu o vastă experiență și dragoste pentru  potențialul uman.

Sunt Stela Toderașcu, ACC, fost Director de Marketing, cu o experiență vastă de leadership. În cei 14 ani de carieră în corporație cel mai mult mi-a plăcut să descoper și să dezvolt talente, conducând echipe diverse și crescând generațiile următoare de Manageri.

Invitata mea specială în cadrul acestor sesiuni de Mentor Coaching Practicum este Simona Gherasim, MCC și Registred Mentor Coach. Simona este un ghid minunat pentru clienții săi încă din 2007 și un Mentor Coach de excepție. Cu ajutorul ei m-am pregătit și eu pentru acreditarea ICF și mi-a fost de real ajutor, eu reușind să-mi iau acreditarea în doar 4 luni de la terminarea școlii de coaching.

Am lansat acest program cu gândul de a susține creșterea comunității profesioniste de Coachi în România.

    “Simona este un coach cu o prezentă aparte, de o calitate extraordinara. Am ales-o pe Simona ca și mentor în drumul meu spre acreditarea la nivelul de ACC pentru că are o experiență vastă ca și coach și pentru că este o persoană foarte structurată. M-a ghidat într-un mod subtil și firesc, acompaniindu-mă pe tot parcursul procesului de învățare. Este un model pentru mine, un reper de profesionalism și dedicație!”

Cristina Scutaru, ACC, Președintele Consiliului European  de Mentoring & Coaching Romania

Ce câștigi dacă te înscrii la acest program?

 • Vei avea acces la instrumente eficiente pentru a învăța tehnici și metode noi și pentru ca impactul tău în sesiunile de coaching să fie mai valoros.
 • Vei acumula 6 ore de mentoring sau 6 CCE Units (Core Compentences) pe lună pentru a le folosi pentru acreditare sau reacreditare.
 • Vei avea suportul comunității de coachi și vei avea acces la practică continuă.
 • Vei putea fi coach și, la rândul tău, client de coaching și vei primi răspunsuri la toate întrebările legate de coaching.
 • Vei aprofunda întelegerea principiilor de coaching și a competențelor, învățând să analizezi în mod critic situațiile de coaching.
 • Vei avea încredere că te vei descurca în orice sesiune de coaching vei intra și că ești un coach foarte bun.

Structura Programului

4 sesiuni pe lună

o sesiune durează 1 oră și 30 min

în fiecare miercuri 17:30 – 19:00

maxim 10 participanți per program lunar

sesiunile se petrec online pe Zoom

Ce obții la finalul cursului?

 • Diplomă ce confirmă numărul de ore de mentoring sau CCE Units pentru a o folosi pentru acreditare sau reacreditare
 • Sesiuni de coaching pe care le poți include în orele necesare pentru acreditare sau reacreditare
 • Aprofundarea cunoștintelor pentru pregătirea de examenul ICF Coach Knowledge Assessment

Tarif unic 125 euro + TVA
4 sesiuni a câte 1 ora și 30 minute timp de o lună

Înscrie-te în program

Întrebări frecvente

1. Cine poate participa la acest program?
Sunt eligibili pentru programul de Mentoring Practicum toți participanții care au absolvit o școală de coaching și au minim 2 clienți

2. Cum se calculează orele de mentoring necesare pentru acreditare în acest program?
Un program este compus din 4 sesiuni, a câte 1 oră și 30 min., respectiv într-o lună puteți acumula 6 ore de mentoring sau 6 CCE Units (Core Competences). Dacă aveți nevoie de mai multe ore, vă puteți înscrie și pentru luna urmatoare.

3. Când pot să mă alătur programului?
Te poți alătura programului oricând pe parcursul unei luni, singura condiție este ca în total să participi la 4 sesiuni consecutive. Te poți înscrie la câte programe de 1 lună dorești. Există coachi care accesează programul nostru pentru a-și îmbunătăți practica și pentru a descoperi metode sau instrumente noi, nu neaparat pentru a se pregăti pentru acreditare.

4. În ce mod pot folosi orele de mentoring?
Pentru acreditarea ICF, ai nevoie de 10 ore de mentoring cu un mentor care are acreditare pe același nivel pentru care aplici sau o acreditare superioară. Dintre aceste 10 ore, 7 pot fi în format de grup și 3 ore individuale.

Dacă nu este momentul potrivit acum pentru a te înscrie în acest program, hai să rămânem în contact pentru oportunități viitoare.